Per ne

Kontakti

Lajme

Biodiversitet

Publikime

Multimedia

Fermere Aktiv

Vitia, Dritare e Bimeve
Mjekesore Aromatike

Bujqësia dhe SDG

Zhvillimi i bujqësisë adreson jo vetëm urinë dhe kequshqyerjen,

por edhe sfida të tjera përfshirë varfërinë, ndryshimet klimatike, përdorimin e ujit, përdorimin e energjisë, prodhimin dhe konsumin e paqëndrueshëm!

Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDG)

Agjenda 2030 ka bazë 17 objektiva të zhvillimit të qëndrueshëm, 169 qëllime të ndërlidhura dhe 230 indikatorë – secila prej objektivave ka numrin e caktuar të qëllimeve dhe treguesve që ndihmojnë për të matur nivelin e progresit drejt objektivave.

60%

e popullesise ne bote

vlerësohet se përdorin barnat tradicionale (Organizata Botërore e Shëndetësisë, WHO)

237

taksone bimore

janë përfshirë në Librin e Kuq të Republikës së Kosovës publikuar nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor. Shumica e të cilave bimë të rralla, endemike të Ballkanit dhe endemike të Kosovës.

15%

rritje në vit

në kërkesë për shumë specie të bimëve në Evropë, Amerikë Veriore dhe Azi (Organizata e Ushqimit dhe Bujqësisë (FAO)

25%

e specieve bimore

qĂ« pĂ«rdoren pĂ«r mjekĂ«si, kozmetikĂ« apo suplemente ushqimore, janĂ« nĂ« rrezik tĂ« zhdukjes (Organizata e Ushqimit dhe BujqĂ«sisĂ« – FAO)


Kjo webfaqe është prodhuar në kuadër të projektit “Programi Rajonal për Demokracinë Lokale në Ballkanin Perëndimor (ReLOaD)”, i cili financohet nga Bashkimi Evropian (BE) dhe zbatohet nga Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP). Përmbajtja e kësaj webfaqeje, si dhe gjetjet e paraqitura në të, janë përgjegjësi e OJQ-se “Local Solution” dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e Bashkimit Evropian (BE) ose Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP).

Cdo kërkesë apo informatë mund ta adresoni në: infolocalsolution@gmail.com

Local Solution © 2020 / Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Ă—

Cart